Monsanto rusza ze sprzedażą megatrucizny, która zabija napotkane na swojej drodze rośliny... chyba że są zmodyfikowanym genetycznie produktem Monsanto. Co gorsza, przenosi się przez wiatr, zatruwając tereny, które nie były nią pryskane.

Nic dziwnego, że rolnicy są wściekli. Dikamba to śmierć roznoszona wiatrem na pola, drzewa, grunty i do wody. Mają przed sobą dramatyczny wybór – albo zaczną uprawiać nasiona GMO wyprodukowane przez Monsanto, albo będą bezradnie przyglądać się niszczeniu ich plonów.

Ta zachłanna, groźna taktyka ma przynieść korporacji miliardowe zyski. Nam przyniesie jedynie załamanie produkcji żywności.

Ale jeszcze nie jest za późno. 17 stanów USA bada sprawę dikamby, a władze rolniczego stanu Arkansas zarekomendowały zakaz. Teraz zostanie on poddany pod głosowanie. Prawodawcy z UE i Ameryki Południowej dokładnie przyglądają się sprawie. Jeśli milion z nas pokona Monsanto w Arkansas, powstrzymamy tę śmiertelną truciznę zanim na dobre się rozprzestrzeni.