- Szczegóły
- Odsłony: 1724
Na stronie Wolna-Polska.pl 3 lutego 2017 roku opublikowano interesujący artykuł:
Wielka firma farmaceutyczna przez 7 lat ukrywa lek na raka
- Szczegóły
- Odsłony: 1902
Osoby z chorobami stawów wypijający rano i wieczorem kubek ciepłej wody z dwiema łyżeczkami miodu i jedną łyżeczką sproszkowanego cynamonu odczuwają wyraźną poprawę stanu swojego zdrowia - więcej na blogu ilonka1106.blog.pl
- Szczegóły
- Odsłony: 1630
W Linkach dla osób o mocnych nerwach znajdziecie link do strony Ukryte Terapie pana Jerzego Zięby. Szczególnie warto zapoznać się z filmami umieszczonymi na jego stronie w zakładce FILMY.
- Szczegóły
- Odsłony: 1817
Cebula jest unikatowym warzywem na świecie. Zawiera naturalną substancję, która nie dopuszcza do zakrzepów krwi. A co jest najwspanialsze? To, że nie tylko zapobiega czopowaniu żył. Jeśli już mamy w żyłach zakrzepy, to przy częstym zjadaniu cebuli, te zakrzepy z biegiem czasu rozpuszczają się, całkowicie zwalniają napięcia żylne.
- Szczegóły
- Odsłony: 2014
Wszystkie gigantyczne korporacje nastawione są wyłącznie na zyski ale Monsanto zdecydowanie przewyższa rywali, konsekwentnie niszczy naturalne środowisko i przejmuje kontrole nad żywnością, zmieniając życie na ziemi w piekło.
Historia Zniewolenia Ludzkości
- Szczegóły
- Odsłony: 1850
W Polsce, Codexem zajmuje się Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (IJHARS): http://www.ijhar-s.gov.pl/index.php?i
Jednak tylko na anglojęzycznej stronie znajdziesz listę pestycydów i dopuszczalne ich ilości w poszczególnych produktach żywnościowych. Zdaje się, że do użytku wróci nawet DDT, gdyż ten związek jest również wyliczony na tej liście. Nikt z IJHARS, nie kwapi się dostarczyć tej informacji Polakom w ich ojczystym języku.
- Szczegóły
- Odsłony: 1919
Korzeń imbiru, choć nieodłącznie kojarzy nam się z daniami rodem z Azji, w wielu dolegliwościach staje się cudownym lekiem.
- Szczegóły
- Odsłony: 1905
Jednym z moich pierwszych nauczycieli tajemnic ciała i psychiki był stary Bruno Klopfer. Uważano go niemal za geniusza w dziedzinie testu Rorschacha; był autorem podstawowej, trzy-tomowej pracy na ten temat.
W przemówieniu wygłoszonym w 1957 roku do członków Towarzystwa Technik Projekcyjnych (był jego przewodniczącym) podzielił się doświadczeniami w tej dziedzinie, prezentując swe poglądy na temat zmiennych psychologicznych występujących w przebiegu raka.
Bruno był człowiekiem skromnym, więc zamiast mówić o sukcesach, wolał szczegółowo przedstawić jedną ze swych porażek.
Efekt placebo. Szokująca historia pewnego pacjenta
- Szczegóły
- Odsłony: 1751
Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) potwierdził wcześniejsze przypuszczenia - akrylamid, substancja chemiczna powstająca podczas podgrzewania żywności potencjalnie zwiększa ryzyko zachorowania na raka.
Akrylamid - niepozorna trucizna
- Szczegóły
- Odsłony: 1837
Amerykanie i Japończycy, czyli skąd się wziął i jak działa glutaminian sodu. Fragment audycji "Świat według Blondynki", 10 maja 2015 r.
Cała prawda o glutaminianie sodu
- Szczegóły
- Odsłony: 2388
Każdy z nas wie, że witamina C (kwas askorbinowy) jest niezbędna dla naszego zdrowia i długiego życia. Każdego dnia staramy spożywać owoce i witaminy, aby dostarczyć jej odpowiednie ilości do naszego organizmu. Czy wiemy jednak ile należy jej przyjmować? Jakie istnieją jej formy? A może nie doceniamy jej należycie? Oto najciekawsze informacje o witaminie C.
- Szczegóły
- Odsłony: 1735
Z wielu ostatnich badań wynika, że producenci opakowań i żywności coraz częściej stosują substancję podobną do żeńskiego hormonu. Mowa tutaj o bisfenolu A, który często jest ukrywany pod skrótem BPA.
11 produktów z BPA, o których nie wiedziałeś
- Szczegóły
- Odsłony: 1640
Pokrzywa zwyczajna rośnie praktycznie wszędzie – spotkamy ją w lesie, w zaroślach, ale też na gruzowiskach i kolejowych nasypach. Dawniej służyła biedniejszej ludności jako znakomite źródło witamin – jedzono ją w sałatkach, gotowano zupy. Dziś dokuczliwy chwast znów wraca do łask. Słusznie, ponieważ ta dzika roślina ma rewelacyjne właściwości.
- Szczegóły
- Odsłony: 1754
Czarnuszka – Nigella należy do grupy najcenniejszych roślin zielarskich. Jest rośliną przyprawową i leczniczą.
Olej czarnuszkowy - jeden z najwartościowszych
- Szczegóły
- Odsłony: 1719
Zielone warzywa takie jak brokuły, szpinak, natka pietruszki, koperek, kiełki zawierają sporo witaminy C i magnezu. Są niskokaloryczne, ale nie tylko...
- Szczegóły
- Odsłony: 1956
O Yerba Mate słyszał chyba każdy, ale nie każdy słyszał o Ilex Guayusa – herbacie, która ma właściwości znacznie silniejsze od Yerba Mate. Ilex jest bardzo znaną rośliną wśród szamanów i rdzennych mieszkańców Ekwadoru, a swoją tajemniczością i właściwościami zadziwia niejednego naukowca.
Guayusa - herbata silniejsza od Yerby Mate
- Szczegóły
- Odsłony: 1733
Od najdawniejszych czasów wykorzystywano owocnie (strąki) fasoli jako lek. Była uprawiana przed tysiącami lat na obszarze dzisiejszego Meksyku i Peru.
Do Europy dotarła dzięki wyprawom Krzysztofa Kolumba i bardzo dobrze, bo....
- Szczegóły
- Odsłony: 2034
Co można zrobić, aby ograniczać atak pasożytów na swoje ciało? Podaję różne, naturalne rozwiązania.
Naturalne sposoby jak pozbyć się pasożytów z własnego organizmu
- Szczegóły
- Odsłony: 1721
Bardzo często używaną przyprawą w domach jest Vegeta lub jej tańsze odpowiedniki. Zazwyczaj automatycznie sięgamy po nią i dodajemy do wszystkiego: zup, sosów czy też mięs. Używamy jej, bo nadaje potrawom bardziej wyrazisty smak. Niestety nie zastanawiamy się, z czego składa się ta popularna przyprawa.
- Szczegóły
- Odsłony: 1744
Miechunka, zwana też jagodą peruwiańską to jednoroczna, a w ciepłym klimacie wieloletnia roślina owocowa. Należy do rodziny psiankowatych, rodzima dla górskich, tropikalnych obszarów Ameryki Południowej (Wenezuela, Boliwia, Kolumbia, Ekwador i Peru), osiąga wysokość 1-2 m. W końcu XVIII wieku została sprowadzona do Anglii dla swoich ozdobnych i jadalnych owoców.
Obecnie uprawiana komercyjnie w Ameryce Południowej, Republice Południowej Afryki, Gabonie, Egipcie, Francji, północno-wschodnich Chinach i Indiach.
Miechunka - złota jagoda Inków na oczyszczenie krwi
- Szczegóły
- Odsłony: 1608
Niezmiernie ważna i ciekawa rozmowa z lek. med. Janem Pokrywką na temat ostatnich badań i doniesień naukowych opublikowanych w renomowanym czasopiśmie "Nature" stawiających chemioterapię, a zwłaszcza drugą chemię po której następuje rozrost komórek nowotworowych, pod dużym znakiem zapytania.
Chemioterapia: pomaga czy zabija?
- Szczegóły
- Odsłony: 1627
Nazwa, która tak mnie zachwyca Tussilago, pochodzi od łacińskiego tussis, tussio - kaszel i agare - odeprzeć. A po polsku? Podbiał pospolity!
- Szczegóły
- Odsłony: 1965
Zawsze, ilekroć aparat państwowo-medyczno-dietetyczno-farmaceutyczny formułuje i nagłaśnia jakieś zalecenia, bezpieczniej jest postępować dokładnie na odwrót. Przynajmniej do czasu, aż można je będzie zweryfikować na podstawie kilku co najmniej niezależnych źródeł. Bestsellerowa książka Wheat Belly (Pszeniczny Brzuch) jest kolejnym dowodem na roztropność takiej postawy. Jej autor, dr William Davis, na co dzień praktykujący kardiolog i bloger, obala wypromowany przez urzędową dietetykę mit, że pełnoziarniste pokarmy są zdrowe i dlatego powinny być podstawą codziennej diety.
- Szczegóły
- Odsłony: 1602
Dlaczego właśnie to warzywo odgrywa tak dominującą rolę w wielu kuracjach przeciwnowotworowych i w terapii Gersona i u dr. Ratha i na innych stronach poważnych naturopatów?
- Szczegóły
- Odsłony: 1811
Bezcenna seria filmów o naturalnych lekach zatytułowana „co zrobić gdy zabraknie lekarstw” emerytowanego majora Adolfa Kudlińskiego.
Strona 1 z 2